Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ...



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Παρασκευή οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ πανελλαδικά, με κύριο αίτημα την αναστολή κάθε απόλυσης στον Όμιλο.
«Σε κάθε δε περίπτωση έχει εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή για 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις με την πρώτη απόλυση εργαζομένου στον Όμιλο ΟΤΕ», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΣ.

«Οι... αποφάσεις του σημερινού ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποιούνται με κύρια αιτήματα την αναστολή κάθε απόλυσης στον Όμιλο και τη μη εφαρμογή των μονομερών αποφάσεων που πάρθηκαν την 1-3-2011 και καταργούν όρους ΣΣΕ και κατακτήσεις των εργαζομένων».

«Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τις Διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που προκαλούν με τη στάση τους στις εταιρείες και τη φθορά που υφίσταται ο Όμιλος στο κοινωνικό πρόσωπο, που με τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων είχε χτιστεί και να προσέλθουν για υπογραφή ΣΣΕ σύμφωνα με τα διεκδικητικά πλαίσια της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων COSMOTE», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί το Βασικό Μέτοχο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να δώσει δημόσια και σαφή εντολή στα μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ και στον κοινής τους αποδοχής πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου για εξάντληση κάθε δυνατότητας επίτευξης εργασιακής ειρήνης στις Επιχειρήσεις αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: