Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Στο Παρίσι το Σάββατο ο Γ.Παπανδρέου για τη Σύνοδο σχετικά με τη Λιβύη

Αποφάσεις για τα επόμενα βήματα

O Γ.Παπανδρέου με τον Ν.Σαρκοζί. Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο
O Γ.Παπανδρέου με τον Ν.Σαρκοζί. Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Στο Παρίσι μεταβαίνει, εκτάκτως, το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των συμμαχικών δυνάμεων από τις χώρες που στηρίζουν την ζώνη απαγόρευσης έχουν προγραμματίσει έκτακτη συνάντηση.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

Η απόφαση για το ταξίδι του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ελήφθη έπειτα από πολύωρη σύσκεψη με τους συνεργάτες του και τις απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη γαλλική πρωτεύουσα στις 10.30 το πρωί, ενώ νωρίτερα στις 9.00 το πρωί θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα έχει επίσης ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Την Παρασκευή, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Τουρκίας και τη Λιβύης.

Στην επικοινωνία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παπανδρέου έθεσε το ζήτημα της Λιβύης και τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό, καθώς φαίνεται ότι επίκειται διεθνής επέμβαση.

Ο πρωθυπουργός αξιοποίησε την ευκαιρία για να επαναλάβει στον κ. Ερντογάν την αντίθεση της Ελλάδας στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, αναφερόμενος στα καταστροφικά γεγονότα στην Ιαπωνία.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Μπαγκνταντί Αλί Αλ Μαχμουντί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: