Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

MEΣΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


«Ακόμα και εντός του Μαρτίου» αναμένονται οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, το τελικό σχέδιο για την οποία θα μπει σε διαβούλευση, σύμφωνα με υπουργό, που συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα...


Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και παρουσιάστηκε η τελική πρόταση του ισπανού αρχιτέκτονα Χ. Αθεμπίγιο, η οποία σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου έκτασης ανάλογης με αυτής του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο καθώς και χρήσεις σχετικές με την παιδεία, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τις τέχνες, την έρευνα και τεχνολογία.

Η κυβερνητική πρόταση θα βασίζεται στην πρόταση Ασεμπίγιο η οποία όπως διευκρίνιζαν πηγές του περιβάλλοντος του υπουργού Επικρατείας και Επενδύσεων κ. Χάρη Παμπούκη που έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου αφορά μόνο τις χρήσεις γης και όχι το αρχιτεκτονικό κομμάτι για το οποίο θα ακολουθηθούν ξεχωριστές διαδικασίες.

Επίσης, αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ίδρυσης της Ελληνικό ΑΕ στην οποία θα συγκεντρωθούν τα διάσπαρτα δικαιώματα του Δημοσίου στην έκταση.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Παμπούκη και τον κ. Ασεμπίγιο μετείχαν οι υπουργοί Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, και ο αναπληρωτής της Νίκος Σηφουνάκης.

Μετείχε επίσης ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Μπένος που συζητείται να αναλάβει ρόλο στο εγχείρημα καθώς και εκπρόσωπος της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: