Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σχέδιο τακτοποίησης των αυθαιρέτων για 40 χρόνια εξετάζει η κυβέρνηση

Έρχεται αυστηρή ρύθμιση

H ρύθµιση θα είναι αρκετά αυστηρή, ώστε να φοβηθούν οι ιδιοκτήτες ότι αν δεν πληρώσουν θα απειληθούν τα αυθαίρετα µε κατεδάφιση
H ρύθµιση θα είναι αρκετά αυστηρή, ώστε να φοβηθούν οι ιδιοκτήτες ότι αν δεν πληρώσουν θα απειληθούν τα αυθαίρετα µε κατεδάφιση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Σχέδιο για τη ρύθμιση του θέματος των αυθαιρέτων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να αντλήσει έσοδα από 2 έως 4 δισ. ευρώ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες που επικαλούνται Τα Νέα, το σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονοµικών προβλέπει ότι η ρύθµιση θα είναι αρκετά αυστηρή, ώστε να φοβηθούν οι ιδιοκτήτες ότι αν δεν πληρώσουν θα απειληθούν τα αυθαίρετα µε κατεδάφιση, αλλά και αρκετά καθησυχαστική για όσους πληρώσουν, αφού αυτά δεν θα κινδυνεύσουν µε κατεδάφιση για πολύ καιρό.

Συγκεκριµένα, εξετάζεται να ισχύσει το χρονικό διάστηµα των 40 ετών. Το ύψος του προστίμου θα διαφοροποιείται ανάλογα µε την περιοχή όπου βρίσκεται το αυθαίρετο.

Εκτιµάται ότι τα έσοδα µπορούν να ξεπεράσουν κατά πολύ αυτά των ηµιυπαίθριων, που υπολογίζονται σε 1-1,5 δισ. ευρώ. Στην αύξηση των εσόδων, εξάλλου, εκτιµάται ότι µπορεί να συµβάλει και η «κόκκινη γραµµή» που θα µπει, για τη µη νοµιµοποίηση αυθαιρέτων από τώρα και στο εξής.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: