Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Άννα έχασε στο... μέτρημα 40.000 φοιτητές του ΑΠΘ

newpost.gr

Η Άννα έχασε στο... μέτρημα 40.000 φοιτητές του ΑΠΘ
Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) απέστειλαν σήμερα επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία ο Πρύτανης κ. Μυλόπουλος «αδειάζει» την κυρία Διαμαντοπούλου.

Είχε προηγηθεί ανακόνωση του υπουργείου Παιδείας όπου γινόταν λόγος για Πρύτανη Πανεπιστημίου, ο οποίος με ψευδή μεγέθη για τον αριθμό των φοιτητών του πανεπιστημίου του προσπαθεί να αποσπάσει επιπλέον χρηματοδότηση.

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιστολή προς το υπουργείο. Όπως αναφέρεται:

«Σε σχέση με τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννας Διαμαντοπούλου όπου υποστηρίζει ότι “Πρύτανης, που διαμαρτύρεται για υποχρηματοδότηση, ανακοίνωσε ότι είχε 85.000 φοιτητές. Μέσα από τη λεπτομερή καταγραφή που κάναμε προκύπτουν 45.000 φοιτητές”, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κ. Υπουργό ότι, εκτός από τους προπτυχιακούς φοιτητές, στο Α.Π.Θ. φοιτούν μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες.

Έτσι, τα πραγματικά στοιχεία για τους εγγεγραμμένους φοιτητές στο Α.Π.Θ., για τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2009 -2010, έχουν ως εξής:

Σύνολο εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών 68.089

Σύνολο εγγεγραμμένων μεταπτυχιακών φοιτητών 5.185 και υποψήφιων διδακτόρων 4.820

Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων φοιτητών 78.094.

Στο συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων φοιτητών δεν περιλαμβάνονται 10.000 μη ενεργοί εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Τμήμα Νομικής.

Σημειώνεται ότι, επιπλέον, στο Α.Π.Θ. φιλοξενούνται ετησίως 950 φοιτητές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Socrates, Erasmus Mundus και Διακρατικών Συμφωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: