Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εντός της ημέρας αποφυλακίζεται με χρηματική εγγύηση ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Στις 6 Ιουνίου η προδικαστική ακρόαση

(Φωτογραφία: Reuters )
Νέα ΥόρκηΤην τελευταία του νύχτα στις φυλακές Ράικερς περνά ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αποφυλακίζεται σήμερα, Παρασκευή, με την καταβολή εγγύησης 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Εκτός από την καταβολή της εγγύησης αυτής, ο Στρος-Καν δεσμεύτηκε να καταθέσει εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα κατασχεθούν από τη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του.

Ο Στρος-Καν μετά την αποφυλάκισή του, θα βρίσκεται κάτω από αυστηρά μέτρα επιτήρησης, σε κατ'οίκον περιορισμό στο Μανχάταν, ενώ θα συνοδεύεται συνεχώς από έναν ένοπλο φρουρό.

Οι ένορκοι αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη για επτά κατηγορίες περιλαμβανομένης απόπειρας βιασμού και δύο πράξεων σεξουαλικής επίθεσης. H προδικαστική ακρόαση ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου, ενώ η δίκη αναμένεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά την ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δηλώσει αθώος ή ένοχος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εις βάρος του.

Εάν δηλώσει ένοχος η δίκη δεν θα γίνει. Εάν, όμως, δηλώσει αθώος-όπως έχουν πει ότι θα κάνει οι συνήγοροί του-τότε η δίκη του θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών θα πρέπει να ετοιμάσουν τα νομικά τους επιχειρήματα, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, αναλύοντας ίχνη DNA, σάλιου, ακόμη και σπέρματος στον φερόμενο ως τόπο της επίθεσης, καθώς και τις πληροφορίες από τις κάμερες επίβλεψης και τα μαγνητικά κλειδιά των δωματίων του Sofitel.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: