Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Σκουριάζουν» 400 εκατομμύρια ευρώ στο Ελ. Βενιζέλος‏


newpost.gr
«Σκουριάζουν» 400 εκατομμύρια ευρώ στο Ελ. Βενιζέλος‏
Την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει να κάνει την πέτρα χρυσό αποκομίζοντας έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ μέσω διαδικασιών fast track, ένας στόλος τεσσάρων Airbus σκουριάζει στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος...

Τα συγκεκριμένα Airbus αξίας 400 εκατομμύριων ευρώ παραμένουν ανέγγιχτα και αναξιοποίητα στον εθνικό αερολιμένα. Η κυβέρνηση μάλλον αγνοεί επιδεικτικά την αξία καθώς και την χρησιμοτητά τους αφήνοντάς τα παραπεταμένα σχεδόν δύο χρόνια. Πρόκειται για αεροπλάνα «παρακαταθήκη» της παλιάς Ολυμπιακής, που ανήκουν στο Δημόσιο.

Τα παράδοξα μόνον ελληνικά και σε αυτή την περίπτωση αν αναλογιστεί κανείς ότι η πώληση των εν λόγω αεροσκαφών «ναυάγησε» δύο φορές. Από το 2010 στα σχέδια της κυβέρνησης βρέθηκε δύο φορές η πώληση των τεσσάρων Airbus στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων για την αποκόμιση εσόδων.

Μάλιστα, στις έξι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωσταντίνου, για το 2011, μεταξύ άλλων βρίσκονται και πάλι τα αεροσκάφη προσβλέποντας σε κέρδη 90 εκατομμυρίων ευρώ από την πώληση του καθενός.


Όπως και να έχει, η μη μεχρι σήμερα αξιοποίησή τους εγείρει ερωτήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: