Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Υπόθεση υποκλοπής στις Πανελλαδικές

Παρέμβαση εισαγγελέα


http://img.protothema.gr/FB8D7872060BB483014F89F5A2F9B513.jpg
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, μετά την καταγγελία λυκειάρχη για διαρροή στο μάθημα της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», στο οποίο διαγωνίστηκαν οι μαθητές την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κύκλωμα συμμετείχε φροντιστήριο, το οποίο έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ ερευνάται πώς έπαιρνε λίγες ώρες νωρίτερα τα θέματα και εάν η διαρροή οφείλεται σε υποκλοπή των θεμάτων από τους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στο κινητό του μαθητή, που συνελήφθη, βρέθηκε sms με τη λύση του πρώτου θέματος στις 10.04 την Τετάρτη. Το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό, βρίσκεται στο Γαλάτσι.

Όπως ήταν φυσικό, το γραπτό του μηδενίστηκε, ενώ ακολούθησαν οι παρεμβάσεις αστυνομίας και Εισαγγελίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος δήλωσε σχετικά ότι "οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο. Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του. Πριν από δύο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης σε ένα μαθητή. Να σημειωθεί ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 9.35, ενώ το μήνυμα προς το μαθητή ήταν στις 10.04".

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, δεν τίθεται θέμα διαρροής, αφού την ώρα της υποκλοπής ήδη τα θέματα είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: