Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ροζ σκάνδαλο απειλεί το φίλο του Γιώργου στην κούρσα για το ΔΝΤ


newpost.gr
Ροζ σκάνδαλο απειλεί το φίλο του Γιώργου στην κούρσα για το ΔΝΤ
eurokinissi
O Kεμάλ Ντερβίς, ο 62χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, όπως δείχνουν και τα προγνωστικά, δείχνει να είναι ο ιδανικός για να αναλάβει τη θέση του αποχωρήσαντα Ντομινίκ Στρος-Καν στην κορυφή του ΔΝΤ, αφού ήταν εκείνος που κατάφερε να βγάλει τη γειτονική μας χώρα από την οικονομική κρίση. Όμως, σύμφωνα με τους New York Times, ένα μυστικό ετών, μπορεί να στερήσει από τον στενό φίλο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τη θέση στο Ταμείο.

Πριν από χρόνια, ενώ ήταν ανώτατο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) διατηρούσε ερωτική σχέση με μία υφιστάμενή του η οποία εργάζεται αυτή τη στιγμή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Tη σχέση αυτή αποκάλυψε ο οικονομολόγος Στάνισλας Μπάλτσερακ, που που γνώριζε για τη σχέση αφού δούλευε στον ίδιο όροφο με το ζευγάρι.

Ο Ντερβίς ήταν άγαμος, σε αντίθεση με τη γυναίκα, η οποία ήταν παντρεμένη, ανέφερε ο Μπάλτσερακ, ο οποίος στη συνέντευξη που έδωσε, πάντως, εκθειάζει τα προσόντα του Τούρκου πρώην υπουργού.

Το δημοσίευμα, προσθέτει με νόημα ότι ο Κεμάλ Ντερβίς είναι στενός φίλος του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο συμβουλεύει εδώ και δύο χρόνια. Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν το 2001 όταν ο κ. Ντερβίς ήταν υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και ο κ. Παπανδρέου υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας. Από τότε, ο κ. Ντερβίς παρείχε συμβουλές στον Γιώργο Παπανδρέου με πολλούς τρόπους.


(Από το συμπόσιο της Σάμου το 2002- Πηγή: eurokinissi)

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι πολλά νυχτερινά τηλεφωνήματα πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ ο Τούρκος υποψήφιος για το νο. 1 του ΔΝΤ ήταν ενεργός συμμετέχων στα ετήσια συμπόσια του Γιώργου Παπανδρέου στα διάφορα ελληνικά νησιά.

Σίγουρα πάντως, όσοι δεν θέλουν τον Κεμάλ Ντερβίς στην ηγεσία του ΔΝΤ, φαίνεται πως αυξάνουν τις πιθανότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: