Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αρνητικός ο εισαγγελέας στον ορισμό εγγύησης για απελευθέρωση του Στρος-Καν

Παραπέμπεται σε δίκη

Φωτογραφία του Ντ.Στρος-Καν από την προηγούμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο
Φωτογραφία του Ντ.Στρος-Καν από την προηγούμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο
Νέα Υόρκη
«Όχι» στην απελευθέρωση του Ντομινίκ Στρος-Καν με καταβολή εγγύησης είπε στην εισήγηση του ο εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων του που χαρακτήρισαν την απόφαση άδικη και είπαν ότι δεν συνάδει με τις διατάξεις του νόμου.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας είπε ότι έχει «σημαντικό κίνητρο να διαφύγει» στο εξωτερικό, λέγοντας ότι το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης «δεν έχει νόημα».

Οι ένορκοι αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη για επτά κατηγορίες περιλαμβανομένης απόπειρας βιασμού και δύο πράξεων σεξουαλικής επίθεσης.

Οι συνήγοροι του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ είχαν ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης, 24ωρο περιορισμό κατ’οίκον και χρήση του βραχιολιού εντοπισμού.

Χαρακτήρισαν δε την επιχειρηματολογία του δικαστηρίου για την μη καταβολή εγγύησης άδικη ενώ είπαν ότι δεν συνάδει με τον νόμο.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν ακόμη η γυναίκα του, δημοσιογράφος Αν Σενκλέρ, και μία από τις κόρες του που σπουδάζει στη Νέα Υόρκη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: