Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στον «αέρα» οι έρευνες και οι αποφάσεις του Ρακιντζή

newpost.gr

Στον «αέρα» οι έρευνες και οι αποφάσεις του Ρακιντζή
Σοβαρό νομικό θέμα έχει προκύψει με το γεγονός ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, τελεί κανονικά τα καθηκοντά του, ενώ η θητεία του έχει λήξει από το 2009.

Η κυβέρνηση όφειλε, σύμφωνα με τον Νόμο, είτε να ανανεώσει τη θητεία του κ. Ρακιντζή, είτε να τον αντικαταστήσει με άλλο πρόσωπο. Ωστόσο, η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφόρησε για το εν λόγω ζήτημα, αλλά στην ουσία «κρατά όμηρο» τον κ. Ρακιντζή, ο οποίος διατελεί τα καθηκοντά του μέχρι σήμερα αφήνοντας μετέωρες πολλές σημαντικές υποθέσεις που έχει αναλάβει από το 2009 και μετά ο Γενικός Επιθεωρητής. Φυσικά, το νομικό κενό που προκύπτει μπορεί να συντελέσει ακόμη και στην ακύρωση όλων σοβαρόταων υποθέσεων που έχει φέρει εις πέρας ο κ. Ρακίντζής μετά τη λήξη της θητείας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εξ αυτών, η υπόθεσει με τις παράνομεσ χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Το θέμα τέθηκε στη Βουλή, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση: «Η θητεία του κ. Ρακιντζή έχει λήξει από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2009. Το νομικό ζήτημα είναι προφανές και μπορείνα έχει επιπτώσεις στη ισχύ των αποφάσεων που έχει εκδώσει ο Επιθεωρητής μέτα τη λήξη της θητείας του. Το ουσιαστικό ζήτημα είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής ενός ιδιαίτερα χρήσιμου θεσμού για τη λειτουργία του κράτους είναι εδώ και είκοσι μήνες όμηρος της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση όφειλε να έχει ανανεώσει τη θητείς του Επιθεωρητή ή να τον αντικατασταήσει. Η εν λόγω όμως κατάσταση αφήνει περιθωρία για ύποπτους συνειρμούς, ενώ εκθέτει την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: