Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επίθεση Καμμένου σε Παπανδρέου και άνω - κάτω η Βουλή

Απάντηση από Ραγκούση


http://img.protothema.gr/3B99D005EF5F3BC6F72789CA9EBBE6AE.jpg
«Φωτιά» στη συνεδρίαση της Ολομέλειας έβαλε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ως «έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων»!

Αναλυτικά, ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε: «Έγινε μία αγοραπωλησία cds (ασφαλίστρων κινδύνου) στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2009, από την οποία το ΤΤ έβγαλε 40 εκατ., ενώ θα μπορούσε να έχει βγάλει περισσότερα».

Μέρος των κερδών, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καμμένο, πήγε σε μία εταιρεία, όπου πρόεδρος είναι ο κ. Μαργέλης (κατηγορούμενος για την υπόθεση του καλαμποκιού). Αντιπρόεδρος στην εν λόγω εταιρεία είναι η κυρία Μιράντα Ξαφά, ενώ μέλος του ΔΣ είναι ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι μέλος σε ΜΚΟ του κ. Αντρίκου Παπανδρέου!

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης δεν έχασε ευκαιρία και ανέφερε πως προκύπτουν ερωτήματα για τον αδελφό του πρωθυπουργού: «Πρέπει να εξαντληθεί το θέμα στο Κοινοβούλιο πριν φουσκώσει. Είναι δυνατόν ο αδελφός του κ. Παπανδρέου να συμμετέχει σε "πάρτι" του κ. Μαργέλου;»

Από πλευράς κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, που βρισκόταν στο Κοινοβούλιο, καθώς στην Ολομέλεια συζητούνταν το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως «η εκστρατεία λάσπης δεν μας εκπλήσσει… Το μείζον θέμα όμως είναι του κ. Σαμαρά και όχι του κ. Καμμένου. Αν τον κρατήσει στις τάξεις της ΝΔ, θα σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη για την κατάπτωση στην οποία οδηγεί τη χώρα ο βουλευτής του. Ο κ. Παπανδρέου έχει πει ότι έχει αδέλφια, φίλους και υπουργούς, αλλά για τον ίδιο δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από το συμφέρον του ελληνικού λαού. Αυτό το λέω, για να ξέρουν ότι πλανώνται πλάνη οικτράν, όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν το ήθος του πρωθυπουργού».

Πρόκειται για «πισώπλατο μαχαίρωμα στον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε, για το οποίο άμεσα πρέπει να πάρει θέση ο κ. Σαμαράς.

Απο πλευράς ΝΔ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος μίλησε για «βαρύτατο κοινοβουλευτικό ολίσθημα του υπουργού» να επιχειρήσει να δημιουργήσει «θέμα Σαμαρά», όταν δεν έχει την παραμικρή σχέση με το γεγονός, ενώ τόνισε στον κ. Ραγκούση πως «δεν έχετε δικαίωμα να υπαγορεύετε στον πρόεδρό μας το τι θα κάνει».

Διευκρίνισε όμως πως για τις δηλώσεις Καμμένου έχει τοποθετηθεί ήδη ο κ. Κώστας Τασούλας και πως «ο κ. Καμμένος καλείται να αποδείξει αυτά που είπε και σύμφωνα με τις αποδείξεις θα κριθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: