Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο Σμπώκος στην Προανακριτική για τα υποβρύχια

newpost.gr

Ο Σμπώκος στην Προανακριτική για τα υποβρύχια
eurokinissi
Ο πρώην γενικός διευθυντής της διεύθυνσης Εξοπλισμών, την περίοδο 1997-2000, Γιάννης Σμπώκος, αναμένεται να καταθέσει το πρωί της Παρασκευής στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.


Εν τω μεταξύ, η Προανακριτική Επιτροπή προχώρησε σε νέα κλήτευση του επιχειρηματία Μιχάλη Φιλιππίδη για την ερχόμενη Τρίτη, καθώς χθες δεν προσήλθε να καταθέσει, ενώ η κόρη του που παρέλαβε την κλήση, ανέφερε ότι είναι μόνιμος κάτοικος Λιβάνου και θα τον ενημερώσει σχετικά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φιλιππίδης αναφέρεται στην ελληνική δικογραφία ως «επιχειρηματίας - φάντασμα», ενώ στη γερμανική δικογραφία ως μέλος της "ομάδας Α" που ελάμβανε και διαχειριζόταν παράνομες πληρωμές.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι μετά από επίμονη έρευνα η Προανακριτική επιτροπή εντόπισε τον «αγνώστου κατοικίας» κ. Φιλιππίδη ενώ του καταλογίζουν «προσπάθεια να αποφύγει την υποχρέωση του να καταθέσει».

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «άκομψη και προσβλητική για τους θεσμούς προσπάθεια του κ. Φιλιππίδη που δεν έγινε δεκτή από την Επιτροπή που προχώρησε σε νέα κλήτευση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: