Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : ΣΕ ΑΝΟΔΟ Η ΔΑΠ - ΣΕ ΠΤΩΣΗ Η ΠΑΣΠ


Σε υποτονικό κλίμα διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές και για άλλη μια χρονιά τα αποτελέσματα που δίνουν οι παρατάξεις δεν συμπίπτουν μεταξύ τους. Πάντως, από τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί φαίνεται να προκύπτει ανοδική τάση για την...
ΔΑΠ (ΝΔ) και την Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και καθοδική για την ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσαν οι φοιτητικές παρατάξεις:
- Η ΔΑΠ έδωσε αύξηση των δυνάμεων της έως και 5 μονάδες (42,12% σε 55 από 206 συλλόγους, ενώ πέρυσι είχε καταγράψει 37,13%). Στην ΠΑΣΠ έδωσε πτώση έως και οκτώ μονάδων (22,75% εφέτος, 30,5% πέρυσι). Αύξηση σχεδόν δυο μονάδων έδωσε η ίδια παράταξη, στην Πανσπουδαστική (15,5% εφέτος, 13,51% πέρυσι) και πτώση μιάμιση μονάδας σε ΕΑΑΚ και Αριστερή Ενότητα.
- Η ΠΑΣΠ καθυστέρησε όπως κάθε χρονιά περισσότερο από όλες τις παρατάξεις να εκδώσει τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα τα οποία και θα ανακοινώσει εντός της ημέρας.
- Η Πανσπουδαστική επιβεβαιώνει μικρή άνοδο στις δυνάμεις της (17,91% εφέτος σε 89 από 200 συλλόγους, ενώ πέρυσι είχε καταγράψει 17,52%). Έδωσε επίσης άνοδο στις δυνάμεις της ΔΑΠ (29,67% εφέτος, 27,51% πέρυσι) και μικρή πτώση στις δυνάμεις της ΠΑΣΠ (29,18% εφέτος, 30,58% πέρυσι). Πτώση έδωσε και στις παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Συνασπισμού.
Σε δήλωση του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνης αναφέρεται ότι «το νέο και δυναμικό στοιχείο στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, είναι ότι αναπτύχθηκε πιο αποφασιστικά συζήτηση και δράση για το τι φοιτητικό κίνημα χρειάζεται, σε συνθήκες κρίσης και έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, απέναντι στην εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί». «Οι αρνητικοί συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν υπέρ των φοιτητών και σπουδαστών για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή, με σκληρό καθημερινό αγώνα» αναφέρεται στην ίδια δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: