Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Το Spiegel αδειάζει τη Μέρκελ για τους «τεμπέληδες του Νότου»

newpost.gr








Το Spiegel αδειάζει τη Μέρκελ για τους «τεμπέληδες του Νότου»
Με τίτλο «Ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου» το Spiegel Online στην πρώτη είδηση αδειάζει τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου που δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει τη χώρα μας βάζοντας όρους και προϋποθέσεις που στόχο έχουν να μπει τέλος στην πρόωρη συνταξιοδότηση, τις διακοπές και τις αργίες των Ελλήνων.


Οι δηλώσεις την Τετάρτη της κ. Άνγκελα Μέρκελ έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με την αντιπολίτευση να επικρίνει σφοδρά την καγκελάριο για λαϊκισμό και το Spiegel να κάνει λόγο αβάσιμες προκαταλήψεις.

Το Spiegel στο κείμενό του αναρωτιέται για το εάν όντως Ισπανοί, Πορτογάλοι και Έλληνες είναι οι ραχάτηδες της ΕΕ και συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις τρεις χώρες και για τη Γερμανία, καταλήγει: «Ναι μεν οι οικονομίες των τριών χωρών έχουν δομικά προβλήματα αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου».

Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 61,9 χρόνια, έναντι του 61,8 ετών για Ισπανία και Γερμανία -οι δε Πορτογάλοι βγαίνουν στη σύνταξη, στην πράξηκ, κατά μέσο όρο στα 67 έτη. Το περιοδικό σημειώνει μάλιστα πως Αθήνα και Μαδρίτη, όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ήδη δρομολογήσει αύξηση των ορίων ηλικίας.

Όσον αφορά μάλιστα τις ημέρες άδειας, τα στοιχεία διαψεύδουν επίσης το στερεότυπο: Κατά μέσο όρο Ισπανοί και Πορτογάλοι παίρνουν άδεια για περίπου 22 ημέρες τον χρόνο, οι Έλληνες για 23. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί έχουν κατά μέσο όρο 30 ημέρες -«χώρια τις δημόσιες αργίες», σημειώνει το Spiegel, που δεν είναι σημαντικά λιγότερες από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, του Βορρά ή του Νότου.



Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: