Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Όποιος υπογράψει διαγράφεται και πάμε σε εκλογές !

newpost.gr
Όποιος υπογράψει διαγράφεται και πάμε σε εκλογές !
Τελεσίγραφο έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους περίπου 25 βουλευτές οι οποίοι ετοιμάζονταν να στείλουν επιστολή στον Πρωθυπουργό για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. 'Όποιος υπογράψει διαγράφεται και πάμε σε εκλογές" διαμηνύθηκε.

Μετά τις πιέσεις την επιστολή υπέγραψαν 16 βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι: Π. Κουρουμπλής, Σούλα Μερεντίτη, Π. Κουκουλόπουλος, Ε. Νασιώκας, Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλή, Σοφία Γιαννακά, Β. Γερανίδης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης, Κ. Καρτάλης, Θ. Ρομπόπουλος. Μ. Τζελέπης. Την επιστολή παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου η Χρύσα Αράπογλου.Η πλειοψηφία των βουλευτών, στην αναμέτρηση για την Προεδρία τουθ ΠΑΣΟΚ το 2007 στήιξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ουδείς διανοείται ότι οι θυσίες του λαού δεν θα πιάσουν τόπο , ενώ ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο βρισκόμαστε και πάλι σε μεταίχμιο. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να γίνει απολογισμός και προτείνεται να συνεδριάσουν τα θεσμικά όργανα της Βουλής και του κόμματος ώστε να συζητηθούν και τα όσα έγιναν, αλλά και το Μεσοπρόθεσμο.

Η διαρροή της επιστολής και του περιεχομένου της, έχει προκαλέσει γκρίνιες μεταξύ των βουλευτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι, αλληλοκατηγορήθηκαν και έφτασαν μέχρι... μαλλιοτραβήγματος, έστω και αν ένας δεν έχει μαλλιά να του βγάλουν.
Πληροφορίες λένε ότι το κείμενο της επιστολής θα αλλαχθεί και θα γίνει πολύ πιο ήπιο, ώστε όταν δημοσιοποιηθεί να μην προκαλέσει μεγαλύτερο θόρυβο από αυτόν που ήδη προκάλεσε.

Από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συνεγερμός, από πληροφορίες που 'ηθελαν 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζουν επιστολή στον Πρωθυπουργό, θέτοντας όρους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Αργότερα άρχισαν να διαρρέουν απειλές για διαγραφές και επίρριψη ευθυνών σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές. Την επιχείρηση «μπλοκαρίσματος» ανάλαβαν η διευθύντρια της ΚΟ Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο ΓΡαμματέας της ΚΟ Βασίλης Εξαρχος, ενώ κάποιοι από τους βουλευτές κλήθηκαν στο Μαξίμου για «συστάσεις».

Οι βουλευτές, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ζητολυσαν να δωθούν εξηγήσεις για το τι πήγε λάθος στην εφαρμογή του Μνημονίου ως τώρα, να παρουσιαστεί το Μεσοπρόθεσμο όχι σε ένα αλλά περισσότερα άρθρα, ώστε να μην είναι υποχρεωμένος ο κάθε βουλευτής να το ψηφίσει στο σύνολο αλλά και να γίνει γι’ αυτά εκτεταμένη συζήτηση.

Επιπροσθέτως να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις σταδιακά και όχι όλες μαζί, και τέλος απαιτούσαν από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί προσωπικά ότι θα πετύχουν οι στόχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: