Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Εμφύλιος πόλεμος στην αυλή του Γιώργου

newpost.gr








Εμφύλιος πόλεμος στην αυλή του Γιώργου
Ένας υπόγειος εμφύλιος, αλλά σφοδρότατος, διεξάγεται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Οι άνθρωποι του προέδρου βλέπουν τις ανακατατάξεις να έρχονται και προσπαθούν να διασφαλίσουν τη θέση τους στο «τζάκι».


- Τελευταίο κρούσμα ήταν η επίθεση του Χάρη Παμπούκη στον Παύλο Γερουλάνο. Ποια επίθεση; Η είδηση μεταδόθηκε ως νέα δίωξη κατά του Σ. Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ. Αυτό που δεν μεταδόθηκε είναι ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας κύπριου επιχειρηματία ο οποίος στην προηγούμενη διαμάχη του με τον ΟΠΑΠ και την Ιντραλότ είχε δικηγόρο τον… σημερινό υπουργό Επικρατείας. Γιατί είναι επίθεση κατά του Παύλου; Μα αυτός δεν έχει την ευθύνη του ΟΠΑΠ; Αυτός δε διατήρησε την παντοδυναμία της Ιντραλότ;

- Πρόσφατη είναι και η υπόθεση με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη στο επίκεντρο. Εκεί που δεν υπήρχε, παρά μόνο σε ρεπορτάζ προφίλ, η διευθύντρια του Γ. Παπανδρέου είδε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί στα blogs. Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες γέμισαν με πληροφορίες για τον ρόλο της στον επικείμενο ανασχηματισμό. Άνθρωπος που μιλά μαζί της θεώρησε πως πρόκειται για έκφραση της πικρίας του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος είχε τον συντονισμό, αλλά τον άφησε στα χέρια της Ρεγγίνας. Άλλες πηγές, όμως, αθωώνουν τον υπουργό Εσωτερικών. «Δεν ασχολείται» λένε. Και ενοχοποιούν τον Γ. Πεταλωτή, ο οποίος φέρεται να ξέρει πως η Βάρτζελη έχει εισηγηθεί την αντικατάστασή του.

- Λίγο παλαιότερη είναι η κόντρα Ραγκούση- Παπακωνσταντίνου. Ο πρώτος παραιτήθηκε του συντονισμού της κυβέρνησης γιατί δεν τον ενημέρωνε ο δεύτερος. Κάποια στιγμή στα τηλέφωνα ο υπουργός Εσωτερικών ασκούσε δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών. Τώρα τελευταία, όμως, βλέποντας τα πράγματα να σκουραίνουν, και οι δύο πλευρές έχουν ρίξει τους τόνους. Άλλωστε είναι τα βαριά χαρτιά του παπανδρεϊκού περιβάλλοντος και θεωρούν πως είναι νωρίς για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους.

- Από το Μέγαρο Μαξίμου εκπορεύονται και οι πληροφορίες που θέλουν ως αδύναμους κρίκους του επερχόμενου ανασχηματισμού τη Λούκα Κατσέλη, τον Δημήτρη Δρούτσα και την Τίνα Μπιρμπίλη. Πρόκειται για προσπάθεια να οριοθετηθεί η ζημιά στο προεδρικό περιβάλλον, ώστε να προστατευθούν άλλοι πιο κρίσιμοι κρίκοι.

Με δεδομένη τη στάση των κορυφαίων που κρατούν αποστάσεις και των βουλευτών που απειλούν με παραιτήσεις για το Μεσοπρόθεσμο γεννιέται ένα ερώτημα: Με αυτά τα προβλήματα πως θα πάει μπροστά αυτή η κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: