Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Μίκη

newpost.gr

Επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Μίκη
Επίθεση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη στον Μίκη Θεοδωράκη θέτοντας το ζήτημα της χρηματοδότησης της εκδήλωσης στην οποία ήταν ο βασικός ομιλητής στα Προπύλαια.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι δεν πιστεύει πως όλες οι κινητοποιήσεις κατά πολιτικών είναι αυθόρμητες και κατέθεσε το ενδιαφέρον της να δημοσιοποιηθεί η χρηματοδότηση της εκδήλωσης με ομιλητή το Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια.

Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που κινητοποιούνται είναι αυθόρμητα οργισμένοι Έλληνες, είπε, επισημαίνοντας πως «σ’ αυτούς το πολιτικό σύστημα οφείλει να απαντήσει» και πως δεν δικαιολογούνται οι πολιτικές ηγεσίες να κρύβονται ή να παρασύρουν τον κόσμο, λέγοντας ότι μπορούμε να μην πληρώσουμε τα χρέη μας, γιατί τότε θα υποχρεωθεί η Ελλάδα να κάνει και εσωτερική στάση πληρωμών.

«Η Δημοκρατία έχει κανόνες», τόνισε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι λαϊκισμοί, δηλώσεις περί απόσυρσης βουλευτών, προπηλακισμοί πολιτικών, αποκλεισμός της Βουλής και ρητορείες για επαναστατική κυβέρνηση είναι επικίνδυνες λογικές.

Mπακογιάννη: Ας αποφασίσει ο λαός με εκλογές

Η κα Μπακογιάννη επεσήμανε εκ νέου ότι «αν οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο minimum,να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ακριβά, γιατί θα έχουμε οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Ελληνες στην εξαθλίωση» και σημείωσε λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «ας αποφασίσει ο λαός με εκλογές γιατί ο χρόνος τελειώνει».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι αυτός ο χρόνος είναι λίγος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν λέει την αλήθεια στο λαό και επανέλαβε το αίτημά της για δημοσίευση των πρακτικών του τελευταίου Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι πατριωτισμός την ώρα αυτή είναι να στείλουμε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, γιατί «όπως πολιτεύεται η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία». Επιπλέον δε έκανε λόγο για λαϊκισμό, αδράνεια και χάσιμο χρόνου και τόνισε πως ο λαός πρέπει να ξέρει ότι οι συνέπειες της χρεοκοπίας θα είναι καταστροφικές.

«Κρίσιμο είναι αυτή η κινητοποίηση του κόσμου να μην εξαντληθεί σε ουτοπικές διεκδικήσεις, σε ευχάριστες και κούφιες θεωρήσεις», επεσήμανε και δήλωσε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" συνυπογράφει το κείμενο των 32 πνευματικών ανθρώπων που είδε το φως της δημοσιότητας.

Μετά μάλιστα από σχετική ερώτηση η Πρόεδρος της Συμμαχίας διευκρίνισε ότι το έλλειμμα για το 2010 για τις δικές μας ανάγκες ήταν 24 δισ. και «όποιος θεωρεί ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε τα δάνειά μας, να πει που θα βρεθούν αυτά τα 24 δισ.» ενώ σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο δανειοδότησής μας από την Κίνα ή τη Ρωσία, σημείωσε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο θέμα.

«Ψήφος κατά συνείδηση»

Σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η κα Μπακογιάννη δήλωσε πως όταν έρθει η "Δημοκρατική Συμμαχία" θα αποφασίσει αν θα το ψηφίσει, δήλωσε φανατική υπερασπίστρια της ψήφου κατά συνείδηση και κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε κατά τη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης το 2010.

Οι αυξήσεις των φόρων, είπε, δεν αποτελούν λύση και επανέλαβε την πρόταση να πάνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί από κοινού και να το εξηγήσουν στην τρόικα.

«Χαιρόμαστε που ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε αυτή την πρόταση. Θέλω να ελπίζω ότι και σήμερα είναι εφικτή», είπε η κα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα έθεσε «κόκκινες γραμμές για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία», τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητης εταιρείας, όπως το ταμείο δημόσιας περιουσίας, με επικεφαλής την ελληνική πλευρά και πρότεινε από τα έσοδα, το 50% να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανείων από την τρόικα και το υπόλοιπο 50% για την κάλυψη χρηματοδοτήσεων αναπτυξιακών δράσεων και για την αποπληρωμή του χρέους. «Ας αφήσουν η κυβέρνηση, η τρόικα και η ΝΔ τις υπεκφυγές και τα τερτίπια», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση γιατί ασκεί κριτική στην πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη να «αποσύρει» το κόμμα του από τη Βουλή, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές, η κα Μπακογιάννη απάντησε ότι το κόμμα της δεν προτάσσει εκλογές, γιατί δεν πιστεύει ότι θα είναι προς όφελος της οικονομίας και πως σε μία τέτοια περίπτωση, εκλογές θα προκηρυχθούν για τις συγκεκριμένες έδρες.

Αναφορικά με το βιβλίο της Αικ. Τσακάλου, πρώην γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, της Siemens, η κα Μπακογιάννη είπε ότι η συγκεκριμένη κυρία έχει κληθεί στον εισαγγελέα. «Το βιβλίο δεν χρησιμοποιεί ονόματα. Κρύβεται πίσω από υβριστικούς τίτλους και κατόπιν τούτου η προσπάθειά της θα πέσει στο κενό, όπως κάθε προσπάθεια λάσπης», συμπλήρωσε.

Στην εισήγησή της, η κα Μπακογιάννη ανέφερε τις προγραμματικές κατευθύνσεις και βασικές καταστατικές διατάξεις που αποφασίστηκαν με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: