Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σφοδρή επίθεση Λοβέρδου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ

newpost.gr








Σφοδρή επίθεση Λοβέρδου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ
Επίθεση στο ΠΑΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να τον κατονομάσει εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στον προπηλακισμό βουλευτών έξω από τη Βουλή την Τρίτη το βράδυ.


«Συνάδερφοι ψηλά το κεφάλι, δε φοβόμαστε κανέναν. Υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες. Πρέπει να έρθει το θεμα στη Βουλή για συζήτηση. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, το θέμα της βίας πρέπει να συζητηθεί με αρχηγούς κομμάτων. Δεν γίνεται άλλο αυτό. Οι τραμπούκοι είναι γνωστοί στην ιστορία, στη σύγχρονη ιστορία».

Επίθεση όμως στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος λεγωντας ότι ο ίδιος δηλώνει αγανακτισμένος πολιτικός.

«Δεν υπάρχουν μόνοι οι αγανακτισμένοι πολιτες αλλά και οι αγανακτισμένοι πολιτικοί. Κάποιοι με κομματικό και πολιτικό μανδύα θελουν την αναρχία και δυστυχώς είναι πολιτικό κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή. Με την ίδια λογική της ζούγκλας αν έγω τουλουμιάσω στο ξύλο το συνάδελφό μου ποια θα είναι η δημοκρατία. Αν έξω είστε χιλιάδες εναντίον ενός εδώ μέσα είστε μόνοι σας. Κάποιοι βάζουν φωτιά στη δημοκρατία.Λοχία θέλουν, τα τάνκς θέλουν; Αν καεί το μπιπ η Βουλή τοτε τι θέλουν; Κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αν νομίζουν ότι έξω είναι ασφαλής εδώ μέσα δεν είναι ασφαλής».

Για απαράδεκτα φαινόμενα έκανε λόγο και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Λεβέντης

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Είναι ντροπή να αποκλείεται το Κοινοβούλιο. Αποδοκιμάζουμε όλες τις πραξεις τέτοιου είδους. Πρέπει και η Βουλή να παρέμβει διότι η Βουλή λειτουργούσε και οι βουλευτές ήταν αποκλεισμένοι. Η αστυνομία δεν προστάτευε, ενώ είχε όλη τη δυνατότητα.


«Αισθανόμαστε ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ. Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Βουλής», ανέφερε η Ουρανία Παπανδρέου του ΛΑΟΣ.

«Οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις πράξεις είναι εν δυνάμει φασίστες. Τα προβλήματα αφορούν και τη δική μας ευθύνη. Τα γεγονότα πρέπει να είναι αφετηρία για προβληματισμό και συζήτηση», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Βουδούρης.

«Θα τα μεταφέρω στον πρόεδρο και στον πρωθυπουργό», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «βάλλονται όχι τα άτομα αλλά το σύνολο. Δηλαδή στις δημοκρατίες η κριτική επιβάλλεται όσο σκληρή και να είναι, αλλά προσωποποιείται. Η δημοκρατία δεν χαρακτηρίζεται από την ομαδοποίηση».

Ένταση προκλήθηκε όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχθηκε κατα καιρούς από το ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα ο βουλευτης του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

«Είστε απαράδεκτος λέτε υπονοούμεν. Έχετε στοιχεία ότι κομμουνιστές πετροβόλησαν υπουργούς ή αυτοκίνητα. Εσείς με τον κ. Πεταλωτή είστε και οι μηχανισμοί σας που υποθάλπετε αυτά. Να τα αναζητήσετε αλλού και όχι στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμια σχεση με αυτά τα επεισόδια αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα. Είναι απραδεκτα αυτά τα υπονουμενα. Εάν έχει στοιχεία να τα αναφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: