Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία Με επισκέψεις σε Ηράκλειο και Άγ.Νικόλαο ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Κρήτη ο Αντ.Σαμαράς

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
Κρήτη
Στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την τελευταία ημέρα της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε το πρωί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων στο νησί και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, ο οποίος του εξέθεσε προβλήματα που απασχολούν τον δήμο.
Ακολούθως μετέβη στο Επιμελητήριο, όπου έχει συνάντηση με τους με τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου.

«Τα επιμελητήρια είναι το σπίτι του επιχειρηματία» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε τα προβλήματα του επιχειρηματία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ηρακλείου, θέματα, τα οποία άπτονται, όχι μόνο της καθημερινότητας των πολλών, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα μια επιχείρηση από την ύφεση.

» Πολλά μαγαζιά δεν κάνουν ούτε σεφτέ από την έλλειψη ρευστότητας, δεν πηγαίνει χρήμα στην πραγματική οικονομία, προβλήματα που πραγματικά έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε ασφυξία τoν Έλληνα επιχειρηματία.»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Νικήτας Δολαψάκης, έθεσε τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του Νομού Ηρακλείου.

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του επανέλαβε και ανέλυσε τις προτάσεις και θέσεις της ΝΔ για «επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Λασίθι και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κουνενάκη.

Ακολούθως επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο Αγ. Νικολάου και το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου όπου ενημερώθηκε για θέματα και προβλήματα των εργαζομένων γενικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Περιοδεία στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη στρέφει την προσοχή της ΝΔ την επόμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς που ξεκινά περιοδεία με στόχο να ενημερώσει για την πρόταση του κόμματος του και να πείσει για τη στάση του.

Σε μια περίοδο που ασκείται μεγάλη πίεση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ιδιαίτερα από την πλευρά των Γερμανών, Γάλλων και Ολλανδών, ο κ. Σαμαράς αναχωρεί την Δευτέρα για σειρά επαφών σε Παρίσι και Βρυξέλλες, όπου και θα τονίσει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, στα πρότυπα Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.

Η αρχή θα γίνει την Τρίτη από το Παρίσι, όπου ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν με τον οποίο θα συζητήσει τις εξελίξεις στην οικονομία και την κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη, ενώ με τον υπουργό Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν θα εξετασθούν και θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Την επομένη ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί κατ΄ ιδίαν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς, όπου θα εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Ζάππειο ΙΙ, ενώ θα συζητήσει και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Στη συνέχεια θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο με τον κ. Μαρτένς, όσο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με τους οποίους θα έχει γεύμα εργασίας.

Η περιοδεία του κ. Σαμαρά θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο και θα συναντήσει εκ νέου και στις 22 Ιουνίου, την παραμονή της Συνόδου του ΕΛΚ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: