Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παραδοχή της χρεοκοπίας οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής


newpost.gr
Παραδοχή της χρεοκοπίας οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Παραδοχή της χρεοκοπίας, της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τις αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.


Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ηγεσία της Ευρώπης απέδειξε ότι παραμένει δέσμια στη στρατηγική του αδιεξόδου και χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού και πρόσθεσε ότι με μεγάλη καθυστέρηση έδωσαν μια ανεπαρκή και αναποτελεσματική απάντηση, αλλά όχι λύση στο πρόβλημα.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η απάντηση που δόθηκε δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, δεν παρακάμπτει τις αγορές, αλλά για άλλη μια φορά ματαίως προσπαθεί να τις κατευνάσει, χωρίς να αποδεσμεύει την ελληνική οικονομία από την καταστροφική περιδίνηση της ύφεσης, ούτε ελαφρύνει τον ελληνικό λαό από τις οδυνηρές επιπτώσεις που επέφεραν τα καταστροφικά μέτρα των μνημονίων.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η χθεσινή απόφαση δεν αποτελεί αρχή εξόδου από την κρίση αλλά την επίσπευση της πρώτης πράξης ενός προαναγγελθέντος σχεδίου ελεγχόμενης χρεοκοπίας, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι μοναδικός στόχος αυτού του σχεδίου είναι η διάσωση των τραπεζών και η διασφάλιση των πιστωτών, με οδυνηρό όμως αντίτιμο τη διαρκή ομηρία της οικονομίας και των λαών της Ευρώπης από τις αγορές.

«Μόνη ελπίδα για τη σωτηρία της οικονομίας και της κοινωνίας, να αντιδράσει το πειραματόζωο. Μόνη ελπίδα να γενικευτεί ο ξεσηκωμός του ελληνικού αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών στα σχέδια λεηλασίας της κοινωνίας και κοινωνικής διάλυσης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίζουμε να λέμε ότι λύση σ΄ αυτό το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και είναι πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: