Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Αλλεπάλληλες συναντήσεις Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον από τη Δευτέρα


newpost.gr
Αλλεπάλληλες συναντήσεις Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον από τη Δευτέρα
Ιδιαίτερα σημαντικές εκτιμούν ότι θα είναι οι συναντήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Δευτέρα, οικονομικοί και διπλωματικοί κύκλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στις ΗΠΑ την Κυριακή το βράδυ, θα έχει σειρά συναντήσεων την επόμενη μέρα με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, του Κογκρέσου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ινστιτούτα και αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον διευθύνων σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, συγκεκριμένα με τους γερουσιαστές Τιμ Τζόνσον, πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις και Τζον Κέρι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει το βράδυ της ίδιας μέρας στο Peterson Institute for International Economics, με θέμα: «Ελληνική κρίση: προκλήσεις και ευκαιρίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: