Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σαμαράς: «Ομολογία της αποτυχίας από την κυβέρνηση»


newpost.gr
Σαμαράς: «Ομολογία της αποτυχίας από την κυβέρνηση»
«Μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε πλήρως! Η χθεσινή απόφαση είναι ακριβώς αυτό: Ομολογία αυτής της αποτυχίας!», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στα συμπεράσματα της ΝΔ για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό. Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011», τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Σήμερα, μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί ένα επί πλέον δάνειο ίδιου ύψους, 109 δισεκατομμυρίων, και είναι άγνωστο πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές. Πάντως όχι πριν το 2015, ίσως και μέχρι το 2019».

Προέβλεψε ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα φέρει νέα μέτρα για τον ελληνικό λαό, ενώ χαρακτήρισε «ρετσινιά» για την Ελλάδα τον υποβιβασμό από τους οίκους αξιολόγησης σε κατηγορία «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Πρόσθεσε ότι η απόφαση της Συνόδου έχει μεγάλες ασάφειες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη και ότι προσφέρει μόνο μικρή ανακούφιση και τίποτα παραπάνω.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σωρεία ψεμάτων επί 14 μήνες».

«Είναι αλήθεια ακόμα, ότι πριν από 14 μήνες μας έλεγαν πως δεν θα έπαιρναν άλλα μέτρα εκτός Μνημονίου. Στο μεταξύ, όχι μόνο πήραν κι άλλα σκληρά μέτρα, αλλά ψήφισαν και το Μεσοπρόθεσμο που επιτείνει την ασφυξία της Οικονομίας».

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του κ. Βενιζέλου ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι», ο κ. Σαμαράς είπε: «Η κυβέρνηση ισχυρίζεται, ότι μπήκε «πάτος στο βαρέλι», δηλαδή ότι σταμάτησε η διόγκωση του χρέους. Όμως, αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Το χρέος μεγαλώνει από τα ελλείμματα που έχουμε κάθε χρόνο. Μέχρι χθες για το φετινό πρώτο εξάμηνο, έπρεπε να έχει πέσει το έλλειμμα 4% και έχει ανεβεί 28%. Κι όσο το έλλειμμα, λοιπόν, δεν πέφτει, το χρέος θα μεγαλώνει».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στην επίθεση του πρωθυπουργού στη ΝΔ ότι «επένδυσε στην χρεοκοπία της χώρας».

«Βρήκε, προ ολίγου, την ευκαιρία ο κ. Παπανδρέου, να κατηγορήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία. Αντί να κοιτάξει την Ανάκαμψη της Οικονομίας και το χάος της κυβέρνησής του, στρέφει πάλι τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι τις ευθύνες του θέλει να κρύψει! Και για την αποτυχία της οικονομικής του Πολιτικής και για την συνειδητή του επιλογή να μας βάλει στο μηχανισμό Στήριξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: