Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Προτεραιότητα η ανάκτηση της ανάπτυξης, δηλώνει ο Ευ.Βενιζέλος

Αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Aθήνα
Η επαναφορά της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αποτελεί το κρίσιμο στοίχημα της Κυβέρνησης σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως οι ηγέτες της Ευρώπη «έβαλαν πάτο» στο βαρέλι του δημοσίου χρέους και παρείχαν χρηματοδοτική ανάσα και στήριξη στην διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων μέσω μια μεγάλης επιμήκυνσης των λήξεων κατά 30 έτη και με περιορισμό των επιτοκίων στο 5%.

«Η χθεσινή συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για την ελληνική οικονομία», τόνισε

Ο κ. Βενιζέλος αποσαφήνισε πως οποιαδήποτε αξιολόγηση εκ μέρους των ξένων οίκων δεν θα έχει καμμία δευτερογενή επίπτωση και δεν θα επηρεάσει τους πολίτες ή τις τράπεζες που θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στην ρευστότητα της ΕΚΤ. Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε πως το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος είναι πλέον το πιο καλά διασφαλισμένο στην Ευρώπη.

«Υπάρχει ένα τεράστιο κέλυφος προστασίας πάνω από τις ελληνικές τράπεζες»., τόνισε, προαναγγέλλοντας και κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης εκ μέρους των τραπεζών προκειμένου τα εποπτικά τους κεφάλαια να ανέλθουν στο 10%.

Αρνήθηκε δε πως οι παρεμβάσεις στήριξης των τραπεζών οδηγούν σε κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. «Στόχος μας δεν είναι να κρατικοποιήσουμε τράπεζες», ξεκαθάρισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: