Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την 21η Ιουλίου, λέει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

«Είναι η μοναδική στρατηγική»

«Η Ελλάδα έχει να κάνει προσπάθειες [...] έχει υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός
«Η Ελλάδα έχει να κάνει προσπάθειες [...] έχει υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός (Φωτογραφία: Reuters )


Παρίσι, Γαλλία
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν τονίζει ότι δεν «υπάρχει εναλλακτική» επιλογή, πέραν του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η «μοναδική στρατηγική» που ακολουθούν οι χώρες της Ευρωζώνης.

«Έχουμε ένα σχέδιο» και «ναι, η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη στρατηγική στήριξης» του εταίρου της στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Μπαρουέν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, την Τετάρτη.

«Είναι η μοναδική στρατηγική», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει
εναλλακτική για να αποκλίνουμε από την απόφαση της 21ης Ιουλίου» και «δεν υπάρχει εναλλακτική από τη δημιουργία» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ - EFSF).

To σχέδιο αυτό θα επιτρέψει «να διασφαλιστούν και τα μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης και τα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης (της κρίσης) σε μεγάλες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία», σημείωσε.

«Όποια συμπάθεια κι αν αισθανόμαστε για τους Έλληνες και όποιες επικρίσεις μπορούμε νόμιμα να έχουμε σχετικά με την πολιτική που ασκούν εδώ και χρόνια [...] αυτό που ευχόμαστε είναι να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη ζώνη (του ευρώ) και το νόμισμά μας», είπε.

«Η Ελλάδα έχει να κάνει προσπάθειες [...] έχει υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της» και «η γαλλική κυβέρνηση, όπως και οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης, θα της ασκήσουν την απαραίτητη πίεση για να εκσυγχρονισθεί», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: