Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ευ.Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας

Ξεκινούν εκ νέου την αξιολόγηση

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, λόγω της κατάληψης στο Σύνταγμα, πραγματοποιείται η συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου και τον καθορισμό των απολύτως δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων εφαρμογής των μέτρων και μεταρρυθμίσεων. Στη συνάντηση συμμετέχουν οι κ.κ. Ζανιάς και Πλασκοβίτης.

Έτσι, σε ορίζοντα 20 ημερών η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει όλα τα επιπρόσθετα μέτρα απόδοσης 3% του ΑΕΠ και να τα εφαρμόσει εν συνεχεία.

Συγκεκριμένα, μετά την νομοθέτηση του τέλους ακινήτων θα πρέπει να προχωρήσει στην είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Θα πρέπει ακόμη να δρομολογηθεί η επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του Δημόσιου, η επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις, η περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011 και η αποκρυστάλλωση του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας στην οποία θα ενταχθούν 30 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

Η τρόικα θα εξετάσει με τον κ. Βενιζέλο και τους υπουργούς που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου όλο το πλέγμα των επικείμενων δράσεων, εστιάζοντας στις αποκρατικοποιήσεις, στο ασφαλιστικό, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, σε ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη των τόκων, αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Ειδικό βάρος θα πέσει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπου η τρόικα ζητεί επιτάχυνση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων και εξυγίανση των οργανισμών μέσα από τον δραστικό περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Αντίστοιχες συζητήσεις θα γίνουν και για τους ΟΤΑ, όπου θα εξετασθεί η οικονομική πορεία των δήμων μετά τον Καλλικράτη και το εάν απαιτούνται περαιτέρω προσαρμογές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: