Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επιχείρηση «μπλόκο στην τρόικα» με καταλήψεις σε πολλά υπουργεία

Αντίδραση σε εφεδρεία, μισθολόγιο

(Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Μπαράζ καταλήψεων σε κτίρια υπουργείων το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο.

Οι υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και όπως υποστηρίζουν θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.

Κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη επίσης στα υπουργεία Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας, καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι σε όσα υπουργεία δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για καταλήψεις.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα [Πέμπτη] που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.

»Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Το απόγευμα στις 18:00 η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: