Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του γαλάζιου «λεφτά υπάρχουν» η ΝΔ

newpost.gr
Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του γαλάζιου «λεφτά υπάρχουν» η ΝΔ
Κινήσεις τακτικής και στρατηγικούς σχεδιασμούς εξετάζουν στην Συγγρού, προκειμένου να αντιστρέψουν την εικόνα που έχει διαμορφωθεί για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Οι δηλώσεις -αρμόδιων και μη- «γαλάζιων» στελεχών τα τελευταία 24ωρα κρίνονται από ασαφείς ως αντιφατικές, με αποτέλεσμα η πρόταση της ΝΔ να εμφανίζεται ότι χαϊδεύει τ’ αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων, με την Συγγρού να παρουσιάζεται υποσχόμενη επαναπρόσληψη ή αποκατάσταση στο δημόσιο.

Για την ώρα, από την ΝΔ –και συγκεκριμένα από τον αρμόδιο Τομέα- έχουν περιοριστεί σε προειδοποιητικές προς την κυβέρνηση δηλώσεις να μην αποτολμήσει διώξεις υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια. Στην ΝΔ άλλωστε, τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται μια ροή πληροφόρησης από Οργανισμούς που έχουν ενταχθεί στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με την οποία προωθούνται στην εφεδρεία κατά προτεραιότητα υπάλληλοι των οποίων η εργασιακή σχέση μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου κατά την περίοδο διακυβέρνησης από την ΝΔ.

Υπό το πρίσμα αυτό μάλιστα, ανακοινώθηκε από την ΔΑΚΕ και η σύσταση νομικής ομάδας για την υποστήριξη των «εφέδρων», κίνηση που υποστηρίζει το «γαλάζιο» πολιτικό επιχείρημα του πογκρόμ κομματικών διώξεων.
Από την άλλη πλευρά, η Συγγρού αντιμετωπίζει ένα υπαρκτό πρόβλημα αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει για την εφεδρεία και αυτό ακούει στο όνομα «Τρόικα».

Κατά τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις, οι τροϊκανοί παρακολουθούν την πρόταση της ΝΔ και μάλιστα έχουν συζητήσει με τα «γαλάζια» τελέχη διάφορες πτυχές της, που εκτιμάται ότι εισαγάγουν νέους συντελεστές στην εξίσωση. Σε κάθε περίπτωση όμως, η εφαρμογή του «γαλάζιου» μοντέλου της εφεδρείας θα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της χώρας, με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα.

Τα δεδομένα αυτά διαμορφώνουν στην τελική τους μορφή, αρνητική εικόνα για την ΝΔ, η ηγεσία της οποίας καλείται να αντιμετωπίσει και την αμηχανία της πλειονότητας των βουλευτών της, οι οποίοι δηλώνουν αδυναμία να υποστηρίξουν μία πρόταση που, όσο δεν αποσαφηνίζεται, επιτρέπει στους πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ να την κατηγορούν για λαϊκισμό.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο «γαλάζιου» βουλευτή –και μάλιστα από τους θεωρούμενους «σκληροπυρηνικούς» Σαμαρικούς- συνομιλώντας με το Newpost.gr: «Κινδυνεύουμε, η εργασιακή εφεδρεία να γίνει το δικό μας «λεφτά υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: