Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Την Κυριακή αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο για την εφεδρεία στο Δημόσιο

Συζητήθηκε το ενιαίο μισθολόγιο

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στο Υπουργικό
Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στο Υπουργικό (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τέλος στα σενάρια που διακινούνται για το ελληνικό χρέος έβαλε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, αυτές και μόνο αυτές, καθορίζουν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε».

«Πρέπει εμείς να είμαστε συνεπείς σε αυτό το πλαίσιο» συνέχισε, ενώ χαιρέτησε τη «γενναία», όπως τη χαρακτήρισε, στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για την ρύθμιση του τέλους στα ακίνητα.

«Μακάρι να έδειχναν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις την ίδια υπευθυνότητα» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται κανένας να εκμεταλλεύεται τον πόνο του λαού και να αναμοχλεύει πάθη.

«Και αυτοί κρίνονται. Κρίνονται από την ιστορία και κρίνονται και από τον ελληνικό λαό. Και ο ελληνικός λαός ξέρει ότι, ανέξοδες κουβέντες και μαγικές λύσεις, δεν είναι αυτά τα οποία θα πάνε τη χώρα μπροστά. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία για να προχωρήσουμε το σχέδιο μας».

Βασικό θέμα στη συνεδρίαση του Υπουργικού θα είναι το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Συζήτηση θα γίνει και για το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο, ωστόσο, δεν θα ληφθεί απόφαση, λόγω συνταγματικών και νομικών κωλυμάτων που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί.

Για το θέμα της εφεδρείας, θα γίνει νέο Υπουργικό την Κυριακή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, το βράδυ της Τετάρτης υπό τον Ευ.Βενιζέλο, αναφέρθηκε από υπουργούς ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στο στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών γίνεται πλέον λόγος για σενάρια «εφεδροποίησης» μόνο του 3% του προσωπικού των συγκοινωνιών - και όχι του 10%, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

  • Ενημέρωση και λήψη απόφασης για βαθμολόγιο και ενιαίο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα, (Ευ.Βενιζέλος, Δ.Ρέππας).
  • Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δημοσιονομικές, φορολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012, (Ευ.Βενιζέλος, Γ.Κουτρουμάνης).
  • Σχέδιο νόμου: Επιτάχυνση και εξορθολογισμός διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, (Γ.Ραγκούσης).
  • Σχέδιο νόμου: Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων, (Κ.Σκανδαλίδης).
  • Σχέδιο νόμου: Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις, (Κ.Σκανδαλίδης)
  • Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις, (Χρ.Παπουτσής)

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: