Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνταξη για όλους στην ηλικία των 65 ετών από το 2015

Εγκύκλιοι του υπ.Εργασίας

(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Αυξάνονται σταδιακά έως το 2015 τα όρια συνταξιοδότησης στα 65 έτη για κανονική σύνταξη και στα 60 έτη για μειωμένη σύνταξη, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, καθιερώνεται πλαφόν στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και στις ΔΕΚΟ τα 2.773 ευρώ αναδρομικά από την 1η Ιουλίου του 2011.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας εξέδωσε έξι εγκυκλίους για τον τρόπο εφαρμογής του ασφαλιστικού νόμου, που ορίζουν μεταξύ άλλων την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης στα ειδικά ταμεία και το ΙΚΑ, την αύξηση του ορίου ηλικίας γυναικών και μητέρων ανηλίκων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, καθώς και ζητήματα συνέχισης της απασχόλησης επαγγελματιών ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ μετά την συνταξιοδότησή τους.

Στη σχετική εγκύκλιο με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αναφέρεται πως «καθιερώνεται από το έτος 2015 και εφεξής, το 65ο έτος, ως γενικό όριο ηλικίας για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος και το 60ο έτος, ως γενικό όριο ηλικίας για τη λήψη μειωμένης. Τα ανωτέρω όρια ηλικίας αφορούν το σύνολο των ασφαλισμένων ανεξάρτητα από φύλο και ημερομηνία υπαγωγής τους στην ασφάλιση».

Ειδικότερα, οι εγκύκλιοι αναφέρονται στα κάτωθι θέματα:

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: