Η Μέρκελ “έδειξε” μέχρι και έξοδο από το ευρώ και …
Υπό το βάρος της αποστροφής Μέρκελ κατά την οποία "για να μείνει η χώρα στο ευρώ, πρέπει να κάνει ό, τι έχει συμφωνηθεί", η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο για την ελάχιστη καθυστέρηση ή αλλοίωση των επιταγών της Τρόικας.
Σε αυτή τη λογική, στη Βουλή πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους για τη δημόσια διοίκηση υπουργούς Δημήτρη Ρέππα και Χάρη Καστανίδη, ενώ στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με το ενιαίο μισθολόγιο, προβλέπεται δραματική περικοπή αποδοχών, της τάξης του 20% κατά μέσο όρο, κυρίως σε εργαζόμενους σε "προνομιακές", έως τώρα, υπηρεσίες, όπως οι εφορίες, τα τελωνεία κλπ. Οι ρυθμίσεις κινούνται στη λογική "ίσες αποδοχές για τα ίδια προσόντα, ανεξαρτήτως θέσης και υπηρεσίας", ενώ κυβερνητικές εκτιμήσεις - με τις οποίες διαφωνούν ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα - αναφέρουν ότι το 80% των υπαλλήλων δεν θίγεται.
Με τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, για την ένταξη στην οποία θα αξιολογηθεί, ουσιαστικά, το σύνολο των εργαζομένων, "βγαίνουν στη σέντρα" περί τις 30.000 υπάλληλοι, οι οποίοι θα κριθούν ως πλεονάζοντες και θα οδεύσουν προς απόλυση, έπειτα από την κατάργηση των θέσεων στις οποίες εργαζόνται.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στα μέτρα που η κυβέρνηση στοχεύει να αποφέρουν περί τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία και για την υλοποίηση των οποίων έχει δεσμευθεί στην Τρόικα.
Σύμφωνα με την σχετική πληροφόρηση, στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν και τα εισπρακτικά μέτρα που περιέγραψε στη διοίκηση του ΔΝΤ το σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, με αντικείμενο την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 31 Οκτωβρίου, υπό την πίεση της Τρόικας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου