Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Νόμιμο το Π.Δ. για ανακατανομή αρμοδιοτήτων 12 υπουργείων



Νόμιμο το Π.Δ. για ανακατανομή αρμοδιοτήτων 12 υπουργείων

Το πράσινο φως για την ανακατανομή αρμοδιοτήτων σε 12 υπουργεία άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που κατέθεσε η κυβέρνηση. Το ΣτΕ, ωστόσο, διατυπώνει στο σχετικό πρακτικό του 32 παρατηρήσεις που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του Προεδρικού Διατάγματος.

Η βασικότερη παρατήρηση που διατυπώνεται το ΣτΕ αφορά στο ζήτημα της υπαγωγής της προστασίας των ακτών, του αιγιαλού και της παραλίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος εν όψει «της νέας διευρυμένης δομής του και των διευρυμένων αρμοδιοτήτων του επί θεμάτων Περιβάλλοντος». Το ΣτΕ ζητεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα αυτό, δεδομένου ότι μέχρι τώρα η προστασία των αιγιαλών, των ακτών κ.λπ. υπαγόταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη, το ΣτΕ ζητεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα εξής ζητήματα:

  • Τη μεταφορά της εποπτείας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στο υπουργείο Παιδείας. Και αυτό γιατί μεταφέρεται στο υπουργείο Παιδείας ένα ΝΠΔΔ, του οποίου οι αρμοδιότητες συναρτώνται με την εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση στελεχών της δημόσιας διοίκησης.
  • Τη μεταφορά στα υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών αρμοδιοτήτων πολεοδομικού χαρακτήρα, οι οποίες στο παρελθόν υπάγονταν στα καταργηθέντα υπουργεία Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου.
Τη μεταφορά του Λιμενικού Σώματος από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: