Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Σύμβουλος για διάλογο στο λιμάνι του Πειραιά

Εντός της ημέρας ορίζεται αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ προκειμένου να προωθήσει το διάλογο, μετά τη νέα απεργία των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί ο ορισμός ενός μέλους του Δ.Σ. του ΟΛΠ, που με την ιδιότητά του ως αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου θα έχει την εντολή να ξεκινήσει άμεσα τον διάλογο μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ, καθώς επίσης και των εργαζομένων.

Ο Γιώργος Πεταλωτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα τη συνέχιση του διαλόγου για τα εργασιακά, τα φορολογικά και το ρυθμιστικό πλαίσιο, ενώ τόνισε ότι καθώς το ζήτημα είναι "σύνθετο, απαιτούνται λεπτές και ισορροπημένες κινήσεις". Πρόσθεσε, δε, ότι "η κυβέρνηση είναι συνεπέστατη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις".

Το απόγευμα συνεδριάζουν οι λιμενεργάτες προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσανατολίζονται σε νέα 48ωρη απεργία.

- Ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς για το ζήτημα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιδράσει" και ότι "και σε αυτή τη διαδικασία θα πορευτεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον".

Ζητούν πάγωμα της για ένα δίμηνο

Το "πάγωμα" για δυο μήνες της εισόδου της κινεζικής COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών και να λειτουργήσει ομαλά το λιμάνι την εορταστική περίοδο, ζητούν από την κυβέρνηση από κοινού το ΕΒΕΑ, η ΟΜΥΛΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, μετά από συνάντηση που είχαν.

Παράλληλα, εκπρόσωποι δεκατριών φορέων της αγοράς και των εμπορικών επιμελητηρίων αποφάσισαν να ζητήσουν ευθύνες από τη διοίκηση του ΟΛΠ, για το γεγονός ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη στις επιχειρήσεις τους.

Παρέμβαση ΕΒΕΑ

"Η κυβέρνηση, οφείλει να διερευνήσει τις γκρίζες ζώνες της συμφωνίας που επί της ουσίας δεν έχουν καμία σχέση με την ανάδοχο κινεζική εταιρία και αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων και να διασφαλίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης, εθελουσίας εξόδου και απολύσεων" ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος, στο πλαίσιο της παρέμβασής του στο ζήτημα της λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά.

Παπαρήγα: Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Cosco

Την ακύρωση της "συμφωνίας ιδιωτικοποίησης του λιμανιού" του Πειραιά ζήτησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντάς τη αντικειμενικά ρεαλιστική.

"Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης" πρόσθεσε, καλώντας τους εργαζομένους "να παραμείνουν στις θέσεις τους, να έχουν τη συμπαράσταση ολόκληρου του ελληνικού λαού και να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδησή τους η ίδια η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και ό,τι προκύψει στη συνέχεια".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: