Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ελεύθερη επανείσοδος των νομίμων μεταναστών για 12μηνο

Την απόφαση του υπουργείου για την ελεύθερη επανείσοδο των νόμιμων μεταναστών, καθόλη τη διάρκεια του δωδεκαμήνου, έκανε γνωστή με δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

"Ύστερα από αιτήματα πολλών μεταναστευτικών οργανώσεων, αλλά και του ίδιου του Υπουργείου Εσωτερικών για χορήγηση άδειας επανεισόδου στην Ελλάδα των κατόχων μπλε βεβαίωσης τύπου Α’, έτσι ώστε όλοι ανεξαιρέτως οι νόμιμοι μετανάστες να μπορέσουν να ταξιδέψουν στις χώρες καταγωγής τους την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να ανταποκριθεί στην υπαρκτή ανάγκη για ελεύθερη μετακίνηση των νόμιμων μεταναστών από και προς τη χώρα καταγωγής τους, καθ' όλη τη διάρκεια του 2010. Η απόφαση αυτή αφορά σε πολλαπλές επανεισόδους στη χώρα", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός και πρόσθεσε:

"Ταυτόχρονα, το υπουργείο θα εισηγηθεί την τροποποίηση του νόμου 3386/2005, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε ο πολίτης τρίτης χώρας, ο οποίος καταθέτει εμπρόθεσμα αίτηση ανανέωσης της άδειας διαμονής και λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος έχει λάβει μονάχα τη μπλε βεβαίωση τύπου Α, να θεωρείται ότι έχει δικαίωμα εξόδου από τη χώρα για να επισκεφθεί την χώρα καταγωγής του καθώς και δικαίωμα επανεισόδου στη χώρα μας, έως ότου η Διοίκηση αποφανθεί επί του αιτήματός του".

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, "η ρύθμιση αυτή δεν επηρεάζει τα λοιπά κράτη, που εφαρμόζουν τη συνθήκη Σένγκεν, και οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί δεν θα έχουν το δικαίωμα διέλευσης, ή διαμονής, σε αυτά τα κράτη με την επίδειξη της κατεχόμενης βεβαίωσης".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: