Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΠΙΟ Η ΣΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...


Σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης σχεδιάζει να θέσει την Ελλάδα η Κομισιόν, καθώς, όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Ετσι, η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που προβλέπει η Συνθήκη για τις χώρες με υπερβολικό έλλειμμα. Ο επίτροπος ουσιαστικά προανήγγειλε ότι η... Ελλάδα θα τεθεί σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης και θα υποχρεωθεί να λάβει σκληρά μέτρα, η εφαρμογή των οποίων θα παρακολουθείται στενά με «εκθέσεις προόδου» ανά τρίμηνο.
Εντός του μηνός θα έρθει στην Αθήνα κλιμάκιο της Eurostat για το θέμα της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων και πιθανόν και στελέχη της Κομισιόν για να ενημερωθούν για το νέο προϋπολογισμό. Η Κομισιόν προβλέπει συνέχιση της ύφεσης το 2010, έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ φέτος και 12,2% το επόμενο έτος και σημαντική αύξηση της ανεργίας.
Εν τω μεταξύ, οι κινήσεις της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζονται «κριτικά» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρότι στήριξε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ζήτησε να υπάρξουν εισοδηματικές ενισχύσεις και για ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και μία σειρά βουλευτές διατύπωσαν ενστάσεις σχετικά με τη διακοπή της ρύθμισης για την απόσυρση των Ι.Χ.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: