Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Περιοδεία Δρούτσα στα Βαλκάνια


Περιοδεία Δρούτσα στα Βαλκάνια

του Μάκη Πολλάτου

Τη δυναμική εξωτερική πολιτική με την ανάληψη πρωτοβουλιών (σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου) που θέλει να ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εγκαινιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Όπως προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Δημήτρης Δρούτσας στο τέλος της επόμενης βδομάδας θα ξεκινήσει περιοδεία στα Βαλκάνια ξεκινώντας από τα Τίρανα και με ενδιάμεσους σταθμούς την Ποντγκόριτσα, το Βελιγράδι και το Σεράγεβο.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στα Σκόπια. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Δρούτσας «ο τρόπος άσκησης εξωτερικής πολιτικής έχει ήδη αλλάξει. Εμείς θα παίρνουμε πρωτοβουλίες, εμείς θα πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι απλώς σε αμυντική θέση. Θέλουμε εμείς να οδηγούμε τα πράγματα στην κατεύθυνση που επιθυμούμε».

Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι «η Ελλάδα θέλει και πάλι να είναι η ατμομηχανή στην ευρωπαϊκή πορεία των βαλκανικών χωρών».

Αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον κ. Εγκεμέν Μπαγκίς, αρμόδιο υπουργό της Τουρκίας για Ευρωπαϊκά Θέματα και διαπραγματευτή της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται άτυπη, καθώς ο κ. Μπαγκίς θα βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο συνεδρίου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: