Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Στον αέρα και πάλι το θέμα της ‘Ασπίς’


Στον αέρα και πάλι το θέμα της ‘Ασπίς’

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Στον αέρα βρίσκεται και πάλι το ζήτημα του ομίλου Ασπίς ΑΕΓΑ, καθώς η ρύθμιση που είχε προεκλογικά υπογραφεί θεωρείται ότι αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα, πριν το ‘κανόνι’ της Ασπίς έρθει στο προσκήνιο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο τέως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου είχε υπογράψει απόφαση με την οποία παρεχόταν η δυνατότητα στον επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό και να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά του έξοδα, ώστε να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των Χαρτοφυλακίων ώστε να λειτουργήσουν τα διάφορα συμβόλαια.

Στην πορεία, ο επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής είχε διαπιστώσει σημαντικά κενά στην όλη διαδικασία, ενώ σήμερα το μεσημέρι το υπουργείο οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντίθετη προς την κοινοτική νομοθεσία!

«Το Υπουργείο Οικονομικών συνομιλεί με τους εμπλεκόμενους φορείς και αναζητεί λύση για την αντιμετώπιση του συνολικού προβλήματος της ασφαλιστικής αγοράς. Στη λύση αυτή θα ενταχθεί τελικά και η εκκρεμής περίπτωση της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η επίμαχη ρύθμιση είχε θεωρηθεί από παράγοντες της αγοράς ως «φωτογραφική» διάταξη για ασφαλιστικούς ομίλους οι οποίοι ήδη εδώ και αρκετό καιρό ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Το δε όλο ζήτημα είχε αναδειχθεί μάσα από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του protothema gr. και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: