Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

"Eίμαι αποφασισμένος"

"Γνωρίζουμε ότι έχουμε υπερχρεωθεί και ότι θα το πληρώσουμε, όμως αυτό θέλουμε να γίνει με δίκαιο και ισότιμο τρόπο προστατεύοντας τους χαμηλόμισθους", επεσήμανε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο BBC.

O Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι διεθνείς αγορές, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, επιθυμούν τη μείωση του χρέους και του ελλείμματος μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της οικονομίας:

"Αυτό που έχω προτείνει και σχεδιάζω να κάνω, αλλά και είμαι αποφασισμένος να κάνω, είναι η αναδιάρθρωση των βασικών τομέων της οικονομίας μας" σημείωσε πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στην πάταξη της συστημικής διαφθοράς, η οποία -όπως επεσήμανε- έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα να μην πηγαίνουν για πραγματικές υπηρεσίες.

Παρατήρησε επίσης ότι εάν συλλαμβάνονταν "μόνο λίγοι από τους φοροφυγάδες, θα μπορούσαν να λύσουν το δημοσιονομικό μας πρόβλημα".

Κύκλο επαφών με ευρωπαίους ομολόγους του καθώς και με θεσμικούς επενδυτές άρχισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας. Διαβάστε αναλυτικά
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: