Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Επιστρέφει ο εφιάλτης των σκουπιδιών


Επιστρέφει ο εφιάλτης των σκουπιδιών

Δεν θα αποφύγουμε τελικά να περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων ανάμεσα σε βουνά από σκουπίδια, όπως όλα δείχνουν.

Κλείνει επ΄ αόριστον από σήμερα Τετάρτη ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Φυλής.

Οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ ζητούν τη μονιμοποίηση περίπου 200 συμβασιούχων.

Σε δελτίο τύπου της ΕΣΔΚΝΑ οι συμβασιούχοι αναφέρουν:

"Η σημερινή απεργία των εργαζομένων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής στον μοναδικό φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική επαναφέρει και πάλι (με ιδιαίτερη σκληρότητα αυτή τη φορά) το πρόβλημα το οποίο οι Δήμαρχοι έχουμε θέσει επανειλημμένως στην Κεντρική Διοίκηση και αφορά τους εργαζόμενους με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Η σημερινή κατάσταση με την εμμονή του Υπουργείου Εσωτερικών για απότομη κατάργηση των συμβάσεων χωρίς μεταβατική περίοδο και χωρίς να αναγνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που αφορούν την δημόσια υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο εν όψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πρέπει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της που η ίδια και μόνο δημιουργεί και να καταλάβει ότι η δημόσια υγεία των πολιτών δεν εξασφαλίζεται με επικοινωνιακά τρικ.

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ και Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Θεωρώ άδικο, αντιδεοντολογικό και εν' τέλει απάνθρωπο το γεγονός ότι υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι στην επεξεργασία των απορριμμάτων αιφνιδιαστικά αν και εργάζονται επτά συναπτά χρόνια να οδηγούνται στην ανεργία με νόμο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πιστεύω ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η δημιουργία αντίστοιχων θέσεων αορίστου χρόνου με μοριοδότηση με τις θέσεις των συμβάσεων μίσθωσης έργου καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ιδιαίτερα των εργαζομένων στην αποκομιδή και επεξεργασία των απορριμμάτων".

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: