Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Τη συμφωνία με τους λιμενεργάτες παρουσίασε ο Ανωμερίτης

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τους λιμενεργάτες παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι θα θεσμοθετηθεί Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, η οποία θα ελέγχει όλα τα θέματα που δημιουργούνται μεταξύ των διαφορετικών καθεστώτων λιμενικών υπηρεσιών καθώς στη χώρα μας υπάρχουν 365 λιμάνια, από τα οποία τα 43 είναι ιδιωτικά.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ είπε ακόμη ότι παρελήφθη η μελέτη της ΕΤΕ, η οποία αναφέρεται σε θέματα ανάπτυξης των λιμανιών και το περιεχόμενο της θα αξιοποιηθεί παράλληλα με προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πολιτική στον τομέα των λιμανιών, πρόσθεσε ο κ. Ανωμερίτης, η οποία, όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση με τα δεδομένα του παρελθόντος.

Σε ότι αφορά την εθελουσία έξοδο των εργαζομένων στον Οργανισμό ο πρόεδρος του ΟΛΠ είπε ότι το κόστος της εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ στην περίπτωση που ασκήσουν το δικαίωμα όλα τα άτομα που έχουν προβλεφθεί.

Στο σημείο αυτό καταφέρθηκε κατά της προηγούμενης διοίκησης και κυβέρνησης τονίζοντας ότι το κόστος της εθελούσιας εξόδου έπρεπε να έχει προβλεφθεί να καλυφθεί από τον μεγάλο μέτοχο όπως έγινε στις περιπτώσεις του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής στο παρελθόν.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: