Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΣΕΒ: "Η οικονομία μπορεί να αποφύγει το κραχ"

Αισιοδοξία ότι η οικονομία μπορεί να αποφύγει το κραχ εκφράζει ο ΣΕΒ με ανακοίνωση του, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση της ΟΚΕ.

"Εν μέσω της πιο σοβαρής κρίσης, που γνώρισε η χώρα μας μεταπολεμικά, είναι ευοίωνο το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων δείχνουν να έχουν συνείδηση της διαχρονικότητας των προβλημάτων και της κρισιμότητας των περιστάσεων", τονίζει ο ΣΕΒ.

Και προσθέτει: "Ουσιαστικό ζητούμενο παραμένει, προσθέτει ο Σύνδεσμος, η εξειδίκευση και η υλοποίηση - ξεκινώντας από σήμερα -των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Υπό την αναγκαία αυτή προϋπόθεση δικαιολογείται η αισιοδοξία, ότι η οικονομία μας μπορεί να αποφύγει το κραχ και η κοινωνία μας να ανασυγκροτηθεί σε σύγχρονη και ανταγωνιστική βάση".

Ο ΣΕΒ υπογραμμίζει ακόμη ότι "Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης παρατηρείται συχνά μια δυσαναλογία μεταξύ λόγων και έργων. Οι καλές προθέσεις και οι ορθές εξαγγελίες δεν μετουσιώνονταν αυτονόητα σε πράξεις είτε γιατί η εκάστοτε πολιτική βούληση ήταν αδύνατη είτε γιατί η αντίδραση της κοινωνίας ήταν πολύ ισχυρή. Το έλλειμμα αξιοπιστίας που μας κατατρύχει σήμερα, αφορά, λοιπόν, καταρχήν το πολιτικό σύστημα, αλλά και την κοινωνία μας συνολικά. Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε ένα σαφή "οδικό χάρτη" για την έξοδο από την κρίση -με μέτρα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις χρόνιες παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας, που είναι τα αίτια των σημερινών προβλημάτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση μοιάζει διατεθειμένη να υπερβεί την "παράδοση" της μηδενιστικής κριτικής και της αλληλομετάθεσης ευθυνών, που κυριάρχησε καθ' όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: