Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΡΕΤΟ


Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, έπειτα από αίτημα της υπουργού Παιδείας, έληξε χθες ο εμφύλιος που είχε ξεσπάσει στο υπουργείο Παιδείας, λόγω των πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει και πάλι ο υφυπουργός κ. Ι. Πανάρετος. Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία δεν κρύβει πλέον τη δυσφορία της για την...
αυτονόμηση του υφυπουργού της, έθεσε το ζήτημα χθες παρόντων των συναδέλφων της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας από τον κ. Γ. Παπανδρέου να επαναβεβαιώσει ότι η ίδια έχει την ευθύνη των αποφάσεων και της χάραξης της στρατηγικής στο υπουργείο Παιδείας.
«Αυτό είναι αυτονόητο» απάντησε κοφτά ο Πρωθυπουργός, αποδοκιμάζοντας με αυτόν τον τρόπο για μία ακόμη φορά τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού Παιδείας, ο οποίος όμως παραμένει από τους στενότερους συνεργάτες του, έχοντας υπό την ευθύνη του όλο το εγχείρημα της «ανοιχτής διακυβέρνησης».
Η «τρικυμία» που προκάλεσε ο κ. Πανάρετος στο υπουργείο Παιδείας κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε με τα στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων και τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εντονο εκνευρισμό προκάλεσαν στην κυρία Διαμαντοπούλου και οι νέες δηλώσεις που έκανε ο κ. Πανάρετος περί κατάργησης της βάσης του δέκα (10). «Πρόκειται για δευτερεύον θέμα, αλλά θα γίνουν ανακοινώσεις σύντομα» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89», χωρίς να έχει συμφωνήσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την υπουργό του για τον τελικό χειρισμό της υπόθεσης.
Σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Πανάρετος αποφάσισε να ασχοληθεί και με τους πρώην υπουργούς του ΠαΣοΚ και με τις καταγγελίες περί υπέρογκων αμοιβών στη διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) την περίοδο 1997-2003, κατά την οποία υπουργοί ήταν οι κκ. Γερ. Αρσένης και Π. Ευθυμίου.
Η υπόθεση αυτή, που αφορά οργανισμό ο οποίος βρίσκεται στην αρμοδιότητα της υπουργού Παιδείας, φαίνεται ότι έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Κατόπιν όλων αυτών η θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας θεωρείται και πάλι επισφαλής, αν και κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δύσκολα θα απομακρυνθεί τελείως από την κυβέρνηση.
/fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: