Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Υποβάθμισε πέντε ελληνικές τράπεζες η Moody's

Πλήγμα για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο από την υποβάθμιση πέντε τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, με την επίκληση των αποδυναμωμένων μακροοικονομικών προοπτικών της χώρας. Οι τράπεζες που επηρεάζονται είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Eurobank, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Emporiki Bank.

Η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Εθνικής σε Α2 από Α1 της EFG Eurobank Ergasias σε A3/Prime-2 από A2/Prime-1, της Alpha Bank AE σε A3/Prime-2 από A2/Prime-1 και της Τράπεζας Πειραιώς σε Baa1/Prime-2 από A2/Prime-1. Επίσης, υποβάθμισε την καταθετική και πιστοληπτική αξιολόγηση της Emporiki Bank σε A3/Prime-2 από A2/Prime-1.

Επιπλέον, διατήρησε αρνητικές τις προοπτικές και για τις πέντε τράπεζες.

Στην έκθεση της η Moody's αναφέρει: "Η κίνηση οφείλεται στις αποδυναμωμένες μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας και τις αναμενόμενες επιπτώσεις τους στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών αυτών" και τονίζει ότι "το αρνητικό κλίμα στην αγορά προς την Ελλάδα έχει περιορίσει περαιτέρω την πρόσβαση των τραπεζών στις αγορές ομολόγων και τη διατραπεζική αγορά".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: