Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Δέσμευση για τις εφημερίες στη συνάντηση Ξενογιαννακοπούλου - ΟΕΝΓΕ

Τη δέσμευσή της για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών στους γιατρούς του ΕΣΥ, επανέλαβε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία συναντήθηκε το μεσημέρι με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Ήδη, έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους οι εφημερίες, που αφορούσαν τον μήνα Δεκέμβριο και ορισμένα υπόλοιπα του 2009 και όπως βεβαίωσε η υπουργός, εκτιμάται ότι σε δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα, τα κονδύλια, που έχουν εγκριθεί, θα βρίσκονται στα νοσοκομεία, προκειμένου να καταβληθούν και οι εφημερίες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τις δεσμεύσεις της υπουργού και είπαν ότι θα καθορίσουν τη στάση τους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, τόνισε γι άλλη μια φορά ότι στηρίζει τον μηχανισμό εφημεριών και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά έκανε εκ νέου λόγο για εξορθολογισμό του.

Ερωτηθείσα για την περιπέτεια του κοριτσιού που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη της βόμβας στα Κ. Πατήσια, ευχήθηκε οι γιατροί να κάνουν ό,τι μπορούν για να εξελιχθούν όλα καλά και αναφέρθηκε στην υποστήριξη, αλλά και τη φιλοξενία, που θα έχει στην Ελλάδα η συγκεκριμένη οικογένεια των προσφύγων.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: