Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Επιβάρυνση στην πολυτελή διαβίωση

Την πρόθεση του να προχωρήσει σε αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο όσον αφορά στο θέμα των τεκμηρίων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Στα τεκμήρια διαβίωσης θα υπάρξουν δυνατότητες ελάφρυνσης στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση στην πολυτελή διαβίωση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα καθοριστεί όριο ηλικίας, προκειμένου όσοι συνταξιούχοι είναι έως 50 ετών να μην εξαιρούνται από τα κανονικά τεκμήρια, ενώ για τους υπόλοιπους θα εισαχθεί τεκμήριο εισοδήματος με δίκαιο τρόπο.

Επιπλέον θα υπάρξουν αλλαγές στα τεκμήρια των ιδιωτικών σχολείων με βάση τις αποδείξεις πληρωμής και την απαλλαγή των ΙΧ για άτομα με αναπηρία, ενώ θα γίνει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στα μικρά, μεγάλα και πολύ μεγάλα σκάφη.

Ελαφρύνσεις προανήγγειλε και για όσους διαζευγμένους άντρες πληρώνουν διατροφή, ενώ απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας θα προβλέπει ο νόμος για τους πολύτεκνους. Για τις οικιακές βοηθούς θα υπάρξουν διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των τεκμηρίων έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα "μαύρης" εργασίας και απολύσεων.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: