Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η Βάσω Παπανδρέου το αποκάλυψε...


...το κόλπο με τις πωλήσεις ομολόγων με ..."αέρα" 10 ημερών!!!

Από τον Θανάση Λεπίδη

Αίσθηση προκάλεσε στους οικονομικούς και όχι μόνο κύκλους η αποκάλυψη (διαβάστε εδώ) για το "κόλπο" με το σορτάρισμα των ομολόγων που πήρε και ευρύτερη δημοσιότητα και το σάλο στην Τράπεζα της Ελλάδας. Για πέντε μήνες το Τ+3 είχε γίνει Τ+10, επιτρέποντας στους "σορτάκηδες" να πουλάνε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα από 3 που ίσχυε προηγουμένως.
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έβγαλε ανακοίνωση -υποστηρίζοντας ότι...

έχει δημιουργηθεί "σύγχυση" και ότι πρόκειται για την αυτόματη επανεισαγωγή στο Σύστημα της αρχικής εντολής διακανονισμού μιας συναλλαγής, η οποία δεν έχει διακανονιστεί κατά την προβλεπόμενη ημερομηνία, και εισάγεται εκ νέου την αμέσως επόμενη ημέρα στο Σύστημα για άμεσο διακανονισμό, με την ίδια τιμή αγοράς, τιμή πώλησης και όγκο- ενώ έκαναν δηλώσεις και διάφοροι αρμόδιοι παράγοντες.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πάντως ότι η πρώτη που εντόπισε το πρόβλημα εδώ και εβδομάδες ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βάσω Παπανδρέου η οποία το έψαξε - και έτσι άρχισε να βγαίνει προς τα έξω...



Δεν υπάρχουν σχόλια: