Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ


Χωρίς δηλώσεις από καμία πλευρά ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πρώτες συνομιλίες του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με την ομάδα των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τις λεπτομέρειες του μηχανισμού δανειακής στήριξης της χώρας...

Οι αξιωματούχοι θα παραμείνουν στη χώρα για ένα 10ήμερο, για διαβουλεύσεις που αφορούν τις τεχνικές πλευρές του μηχανισμού. Συγκεκριμένα, αφορούν στο τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε χθες πως δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ επανέλαβε πως οι συνομιλίες με Ε.Ε. και ΔΝΤ «μας επιτρέπουν να είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί να κάνουμε χρήση του μηχανισμού, να προχωρήσουμε άμεσα».

Η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός, θα λάβει την απόφαση να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού όταν η ίδια το κρίνει απαραίτητο, και αυτό εξαρτάται και από τις συνθήκες δανεισμού και από την πρόοδο των συνομιλιών».

fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: