Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Απάντηση Σηφουνάκη στις καταγγελίες Βγενόπουλου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Σηφουνάκης, αναφορικά με όσα του καταλόγισε ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, για δωρεά προκειμένου να αποκατασταθούν καμένες εκτάσεις στη Σάμο.

"Στη Σάμο, μαζί με τα δάση κάηκε και η αλήθεια", σημειώνει ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ΜΙG Ανδρέα Βγενόπουλου για το θέμα της αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων στο νησί μετά τις πυρκαγιές του 2000.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σηφουνάκης υπογράμμισε πως αποκλειστικός αποδέκτης της δωρεάς της Marfin, ήταν ο δήμος Πυθαγορείου μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

"Ο κ. Βγενόπουλος ισχυρίζεται ότι έδωσε 50 εκατ. δρχ. - ήτοι 146.000 € - σε εμένα ως υπουργό Αιγαίου ... Η αλήθεια είναι ότι μετά τις πυρκαγιές, ο κ. Βγενόπουλος ζήτησε συνάντηση μαζί μου στην οποία προσήλθε συνοδεία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου όπου μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του, χωρίς όμως να μου παραδώσει οποιοδήποτε ποσό ή άλλο παραστατικό στοιχείο. Τον παρέπεμψα να κάνει την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού που είχε εκπονήσει πρόγραμμα αναδάσωσης και τον ευχαρίστησα για την πρόθεσή του", είπε.

Και πρόσθεσε: "Χθες αναγκάστηκε ο ίδιος, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, να παραδεχθεί ότι κατέθεσε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου. Άρα δεν ενεχείρησε τίποτα ούτε στον Σηφουνάκη ούτε στο υπουργείο Αιγαίου".

"Είναι προφανές ότι ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με ανύπαρκτα θέματα, παραπλανητικά προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για συγκεκριμένα και επώδυνα. Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτω τις δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου Σάμου κ. Νικόλαου Μάρκου όπου αναφέρει ρητά πως ο δήμος Πυθαγορείου ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης - μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων - της δωρεάς της Marfin και ο μόνος διαχειριστής της διάθεσής της", κατέληξε.

Απάντηση Βγενόπουλου

"Ο κ. Σηφουνάκης το 2001 είχε αναλάβει απέναντί μου την υποχρέωση να αξιοποιηθεί η δωρεά μου των 50.000.000 δρχ. για να γίνει το δάσος των 50.000 ελαιόδεντρων και να με τιμήσει για την προσφορά μου", επανέλαβε ο κ. Βγενόπουλος. Τόνισε επίσης ότι το θέμα είχε προβληθεί από τα ΜΜΕ.

nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: