Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αβραμόπουλος: Το ΔΝΤ είναι μονόδρομος

"Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι μονόδρομος", δήλωσε στο ραδιόφωνο του Flash 96 ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλος, ασκώντας παράλληλα κριτική στην περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός αιτιολόγησε την παραπάνω άποψη λέγοντας ότι "εκεί που οδηγηθήκαμε με μία σειρά από παραλείψεις και επιτρέψτε μου να το πω, και το εξάμηνο αυτό που πέρασε χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πούμε ότι είναι ό,τι το καλύτερο από εκείνα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει".

"Βέβαια γυρνάμε τις μνήμες πολύ πίσω σε όσα συνόδευσαν τη διαχείριση των δημοσιονομικών μας πραγμάτων από την ημέρα που περάσαμε το κατώφλι της ΟΝΕ, μέχρι πρόσφατα. Γιατί πολλά θα είχαν αλλάξει αν επί κυβερνήσεως Σημίτη, όταν ο κ. Σημίτης είχε μιλήσει την επομένη της εισόδου μας στην ευρωζώνη ότι και τώρα ήρθε η ώρα για την πραγματική σύγκλιση", τόνισε.

Και πρόσθεσε: "Και βέβαια μετά η δικιά μας κυβέρνηση η οποία έχει ένα μέρισμα ευθύνης που δεν τόλμησε θαρραλέες και βαθιές τομές να αλλάξουμε πορεία. Αυτά που μας επιβάλει πλέον το ΔΝΤ, που πλέον όλα δείχνουν ότι είναι μονόδρομος, να αποτραπούν, αναλαμβάνοντας εμείς, η Ελλάδα, να τα εφαρμόσουμε από μόνοι μας".

Συναίνεση

"Η δημοκρατία είναι η πολιτική τέχνη της σύνθεσης, ιδιαίτερα δε μπροστά σε κρίσιμες καταστάσεις. Η συναίνεση ούτε αιτείται, ούτε παραχωρείται. Προετοιμάζεται. Και την ευθύνη για τη διαμόρφωση ενός συναινετικού κλίματος την έχει πάντα η κυβέρνηση. Με αιφνιδιασμούς, με κινήσεις όχι προγραμματισμένες και θα έλεγα απροετοίμαστες σε ό,τι αφορά τη θέση που θα πάρουν τα άλλα κόμματα, δε γίνεται δουλειά. Τα λέω γιατί είναι και αυτά δείγματα για το πόσο δύσκολη είναι η συναίνεση στην πράξη από την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση δε φροντίζει να ανοίγει αυτή την πόρτα πιο θαρραλέα", υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.
nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: