Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ...


Σήμερα, 21η Απριλίου 2010, συμπληρώνονται 43 χρόνια από το γεγονός που σημάδεψε ανεξίτηλα τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ήταν 43 χρόνια πριν όταν κάθε έννοια Δημοκρατίας και Ελευθερίας κατέρρεε από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών.
Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει τη σημασία και τη διαχρονικότητα των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Καταδεικνύει επίσης τις συνέπειες, τις οποίες έχουν φέρει, οι πρακτικές που διαχρονικά μετέρχεται η Λαϊκιστική Δεξιά.
Η ποινικοποίηση των ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων, οι βασανισμοί και οι εξορίες εναντίων δημοκρατικών πολιτών, είναι μόνο λίγα από τα πεπραγμένα της επταετίας της Χούντας, η οποία έμελε να ολοκληρώσει το καταστρεπτικό της έργο με την εθνική τραγωδία, της εισβολής των Τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και την παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος του νησιού έως σήμερα.
Για όλους αυτούς τους λόγους, τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και όσους έδωσαν τη ζωή τους, για να θεωρούμαι σήμερα τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας αυτονόητες.
Ως νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να ξεχνούμε τη διαχρονική συμβολή της νέας γενιάς στη διαφύλαξη των αξιών αυτών. Ο αγώνας ενάντια στις φασίζουσες ιδέες και αντιλήψεις είναι ένας διαρκής αγώνας, τον οποίο οφείλουμε να συνεχίζουμε, όλοι οι νέοι και όλες οι νέες. Είναι η δημοκρατική παρακαταθήκη που μας δόθηκε, πρέπει να διαφυλάξουμε, και να παραδώσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές.
vathiprasino

Δεν υπάρχουν σχόλια: